Pe ce voturi se bazează guvernul Ponta în Parlament

Publicat: 30 04. 2012, 20:20
Actualizat: 30 04. 2012, 20:20

După ce a adunat 235 de voturi pentru a trimite acasă guvernul Ungureanu, USL face acum socotelile pentru a trece noul Cabinet Ponta prin Parlament. Emoțiile nu sunt foarte mari, liberalii și social-democrații se bazezează pe votul minorităților care a pus umărul la adoptarea moțiunii de cenzură. Dacă cei 17 deputați ai minorităților  se alătură celor 224 de useliști declarați oficial, scorul în favoarea guvernului ar fi de 240, cu nouă voturi mai mult decât cele 231 necesare.

.”Dacă până în iunie nu se reîntregesc salariile bugetarilor, chestiune pentru care am militat și anterior, depunem moțiune de cenzură ca să pice guvernul”, a declarat iderul grupului, Varujan Pambuccian, contactat de gândul, menționând totuși că până în prezent nu a purtat discuții cu Victor Ponta.

De asemenea, 27 de uneperiști sunt aliniați de liderul lor Gabriel Oprea să pună umărul la învestirea noului guvern.

Mai mult, nici UDMR nu pare a vrea să facă probleme noului Cabinet, liderii Uniunii, care are 28 de parlamentari, sunt dispuși să-și acorde votul dacă USL nu va reveni asupra hotărârii privind înființarea facultății în limba maghiară la UMF Târgu Mureș.

„Am analizat situația și am decis că UDMR nu are nicio obligație față de foștii parteneri și nici față de alte partide parlamentare”, a declaratpreședintele UDMR Kelemen Hunor, citat de Mediafax.

În aceste condiții, dacă și cei 9 independenți merg pe mâna lui Ponta, guvernul USL are toate șansele să treacă fără emoții de parlament.

Victor Ponta va începe de miercuri discuțiile cu grupurile parlamentare, cu excepția PDL.