Petru Tobă: În prima zi a campaniei electorale, la nivel național au fost înregistrate nouă sesizări

Publicat: 12 11. 2012, 15:19
Actualizat: 25 06. 2013, 16:29
Șeful Poliției Române, chestorul Petru Tobă, a declarat, sâmbătă, la învestirea noului prefect de Mureș, Corneliu Grosu, că în prima zi a campaniei electorale, la nivel național, au fost înregistrate nouă sesizări, legate în cea mai mare parte de distrugeri ale bannerelor sau materialelor electorale

Șeful Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) a declarat presei că sesizările din prima zi a campaniei electorale s-au înregistrat în mai multe județe din țară, fără să le nominalizeze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Petru Tobă a precizat că sesizările se referă în cea mai mare parte la distrugeri ale bannerelor sau ale materialelor electorale, iar autorii urmează să fie identificați.

„În prima zi a campaniei electorale la nivel național au fost înregistrate nouă sesizări, mare parte dintre acestea reprezentând distrugeri ale bannerelor sau ale materialelor electorale. Nu au fost probleme deosebite. În conformitate cu planul de măsuri, Poliția Română are asigurate toate efectivele necesare pentru buna organizare a acestor alegeri. Sunt în mai multe județe, nu a fost un județ care să polarizeze toate aceste sesizări, la nivel național avem efectivele necesare, avem calendarul pe care-l urmărim cu foarte mare atenție și suntem în grafic, nu avem niciun fel de activități întârziate, sunt convins că vom face față la toate situațiile. Am mai dovedit acest lucru pe parcursul acestui an. Mare parte dintre acestea sunt contravenții cu privire la tulburarea liniștii și ordinii publice, în momentul în care colegii mei îi vor identifica pe autori, vor lua și măsurile legale”, a spus Petru Tobă.

Acesta a subliniat că, nici cu ocazia alegerilor locale, nici la referendum, Poliția Română „nu a creat niciun fel de suspiciune cu privire la legalitatea și modul de acțiune”, acționând așa cum i s-a cerut, strict în limitele prevederilor legale și sancționând cu fermitate orice încălcare a legii.

Șeful IGPR, Petru Tobă, a fost prezent sâmbătă, la Târgu Mureș, alături de ministrul Administrației și Internelor, Mircea Dușa, la instalarea noului prefect, Corneliu Grosu, postul rămânând vacant după ce Alexandru Petru Frătean a acceptat să candideze într-un colegiu senatorial din județ din partea USL.