Planul USL pentru Parlamentul European. Rovana Plumb: Vrem cel puțin 70 la sută din mandate

Publicat: 30 03. 2013, 15:59
Actualizat: 04 07. 2013, 06:16
Președinte organizației de femei a PSD, Rovana Plumb, a afirmat, sâmbătă, că USL își propune să obțină cel puțin 70 la sută din mandatele de eurodeputat la alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor, precizând că PSD, "ca motor politic", vrea să obțină 47 la sută din mandate.

Președinte organizației  de femei a PSD, Rovana Plumb, a afirmat, sâmbătă, că USL își propune să obțină cel puțin 70 la sută din mandatele de eurodeputat la alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor, precizând că PSD, „ca motor politic”, vrea să obțină 47 la sută din mandate.

Rovana Plumb a declarat, sâmbătă, la Ploiești, că nu există „niciun fel de disensiune” în interiorul USL și că formațiunile care formează uniunea își propun să obțină cel puțin 70 la sută din voturi la alegerile europarlamentare care vor avea loc anul viitor.

„În mod sigur USL-ul va tezista atâta timp cât este nevoie de stabilitate politică și economică în România. Nu există niciun fel de disensiune. (…) USL (își propune – n.r.) cel puțin 70 la sută, iar PSD ca motor politic (își propune – n.r.) cel puțin 47 la sută”, a afirmat Rovana Plumb.

Ea a spus că de anul acesta intră în vigoare Tratatul Constituțional al Uniunii Europene prin care România pierde un loc în Parlamentul European și va avea 32 de mandate, ca urmare a intrării Croației în Uniune.

Rovana Plumb a explicat că listele separate ale formațiunilor care formează USL nu reprezintă semn de disensiune între acestea și că „la nivel european candidaturile se fac pe formațiunile politice, nu există alianțe (…) atunci când vorbim despre alegeri”.

Președinta organizației de femei a PSD a participat, sâmbătă, la Ploiești, la conferința de alegeri a PSD Prahova, în cadrul căreia președintele PSD Prahova, Mircea Cosma, a fost reconfirmat în funcție, el fiind, de altfel, singurul care a candidat la șefia organizației județene.