Plumb îl contrazice pe Tudose: Am făcut pași înainte. Am primit și felicitări din partea Comisiei Europene

Publicat: 12 10. 2017, 21:10
Actualizat: 13 10. 2017, 09:32

„Eu sunt un om de partid și pentru mine partidul înseamnă foarte mult, funcția de ministru mi-a fost încredințată de către partid, în forul statutar așa că poziția mea va fi exprimată, astăzi, în CExN al partidului”, a declarat Rovana Plumb, înainte de a intra la ședința CExN al PSD, evitând astfel să spună dacă ia în calcul să își dea demisia din Guvern.

Întrebată cum își explică declarațiile premierului cu privire la plecarea sa din Executiv, Plumb a evitat să comenteze.

„E importantă stabilitatea țării, punerea în aplicare a programului de guvernare”, a răspuns ea.

Totodată, întrebată dacă este adevărat faptul că nu vin semnate hârtiile de la Bruxelles, Plumb a spus că nici ea, nici colegii săi nu au cunoștință de acest lucru.

„Cred că ați văzut cu toții că am avut, în această săptămână, întâlnire cu cei de la Comisia Europeană, cu reprezentanți de la nivel de comisar până la nivel de specialiști (…) Am făcut pași înainte, fapt pentru care am primit și felicitări din partea Comisiei Europene.  Am deblocat fondurile pentru România, am plătit peste 900 de miloane de euro pentru beneficiari și s-au întors și în țară bani. Important e că banii europeni vin în țară, iar acest lucru s-a făcut într-o perioadă foarte scurtă”, a declarat Rovana Plumb.