Plumb, ministru INTERIMAR la Transporturi, iar Teodorovici la Dezvoltare. Iohannis A ACCEPTAT

Redactor:
Politic
Plumb, ministru INTERIMAR la Transporturi, iar Teodorovici la Dezvoltare. Iohannis A ACCEPTAT
Rovana Plumb și Eugen Teodorovici, numiți miniștri interimari la Transporturi și Dezvoltare regională. Vezi ce așteaptă Guvernul pentru a-i trimite președintelui noi propuneri oficiale

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele pentru numirea celor doi miniștri interimari.

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis luni, președintelui, propunerile pentru funcția de ministru interimar la Transporturi și Dezvoltare Regională: Rovana Plumb și Eugen Teodorovici.

„Premierul Viorica Dăncilă a transmis astăzi președintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de desemnare a miniștrilor interimari pentru portofoliile Transporturilor și Dezvoltării Regionale, astfel încât să fie asigurată continuitatea activității în cele două domenii,” se arată într-un comunicat postat pe site..

Astfel, ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb este propus pentru asigurarea interimatului la Ministerul Transporturilor, iar ministrul Finanțelor Publice Eugen Teodorovici este propus pentru preluarea interimatului la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

„Am propus desemnarea miniștrilor interimari pentru a asigura continuitate în activitatea guvernamentală în toate domeniile, inclusiv la Transporturi și Dezvoltare, portofolii cheie în derularea unor proiecte importante de investiții. Este vital însă, având în vedere contextul actual, să găsim soluții definitive privind numirile titularilor pentru cele două funcții”, a subliniat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Guvernul, se mai precizează în comunicat, își înțelege pe deplin responsabilitățile guvernării și cele ce decurg ca urmare a preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene.

„Pentru punerea în aplicare a Programului de Guvernare este nevoie de implicarea deplină a tuturor membrilor Cabinetului, atât în cadrul ședințelor de Guvern, cât și în activitatea fiecărui ministru, în domeniul său de activitate, cu efecte concrete pentru români, precum plata salariilor și asigurarea continuității activității. Totodată, este vital ca la prima reuniune a Guvernului României cu Colegiul Comisarilor europeni, care va avea loc în această săptămâna la București, să participe titulari ai tuturor portofoliilor, cu atribuții depline în exercitarea funcțiilor. Guvernul României așteaptă în continuare motivarea președintelui României cu privire la refuzul pentru propunerile înaintate anterior de numire a miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării, așa cum prevede Constituția României și cum precizează deciziile Curții Constituționale,” mai menționează comunicatul Executtivului.

 

Inchide