PNL măsoară potențialii candidați pentru Primăria Capitalei. Traian Băsescu îl vede pe Nicușor Dan candidatul cel mai potrivit

Publicat: 19 01. 2020, 14:35

Traian Băsescu apreciază că Nicușor Dan știe toate problemele Capitalei, de care se ocupă încă din perioada mandatului său la conducerea Primăriei Municipiului București.

Traian Băsescu a precizat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că PMP susține candidatul PNL și tocmai prin prisma acestui fapt, l-ar vedea pe Nicușor Dan candidat, „mergând până acolo încât să îl accepte pe Nicușor Dan candidat, ca nu au altul”.

Traian Băsescu consideră mai potrivit ca Ludovic Orban să nu fie desemnat candidat la conducerea PMB, pentru a continua proiectele la nivelul Executivului, iar „Nicușor Dan să vadă de âaștigarea Primăriei Capitalei”.

Comentând pe baza eventualelor nume de candidați din partea PNL, Traian Băsescu a declarat că „Rareș Bogdan mi-a devenit simpatic, dar e greu să cobori din studioul de la Ralitatea Tv și să intri în acea formidabilă uzină care e Primăria Capitalei, care e mai  grea decat cel mai greu minister. Îmi pare că Nicușor Dan o cunoaște”. Dacă vor fi alegeri într-un singur tur, Traian Băsescu îl vede pe Nicușor Dan candidatul potrivit pentru a fi susținut de PNL.

Nicușor Dan este candidat independent susținut de USR București la Primăria Capitalei.

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbăta trecută, că PNL va avea un candidat propriu în cursa pentru Primăria Capitalei. Liderul PNL a declarat dumincă, într-un interviu pentru Hotnews.ro, că luni va fi lansat un sondaj de opinie care va testa potențialii candidați ai partidului, fiind vorba despre patru persoane care vor fi măsurate, precizând că el nu se află în această listă.

Potrivit Digi24, în sondajul comandat de PNL sunt măsurați și Nicușor Dan și Vlad Voiculescu din partea alianței USR-PLUS. De asemenea, Nicușor Dan este măsurat și în varianta în care ar candida Vlad Voiculescu din partea alianței, iar Nicușor Dan ar rămâne candidat independent.