POLITICĂ. Băsescu îi face agenda lui Iohannis! Ce teme a primit președintele. România este în mare pericol!

Publicat: 14 04. 2020, 14:18
POLITICĂ. Băsescu îi face agenda lui Iohannis! Ce teme a primit președintele. România este în mare pericol! / Sursa foto: Facebook

Prelungirea stării de urgență trebuie făcută respectând o serie de măsuri fără de care România riscă să ajungă „într-o situaţie de criză economică profundă”, crede Traian Băsescu, fostul președinte.

Europarlamentarul PMP îi scrie pe Facebook președintelui Klaus Iohannis, cerându-i să țină cont de faptul că decretul de extindere a stării de urgenţă trebuie să cuprindă unele măsuri importante, cum ar fi anularea nerespectării dreptului la viaţă intimă, familială şi privată, extinderea timpului de circulaţie pentru pensionari la trei ore, creşterea masivă a numărului de teste pentru a se evita ca oamenii infectaţi să moară în casele lor fără asistenţă medicală.

Totodată, Traian Băsescu este de părere că în următoarea Ordonanță militară este bine să se prevadă „carantină severă, pentru că proporţia populaţiei afectate este mult mai mare decât cea oficial măsurată prin prea puţine teste”. „Ce fac Vela, Arafat si Despescu, prin limitarea numărului de teste, este crimă împotriva românilor”, susține Băsescu.

De asemenea, fostul președinte cere Guvernului să accelereze „contractarea de împrumuturi pentru relansarea șantierelor de contrucții pe Autostrada Transilvania, pentru punerea în funcțiune și extinderea sistemului de irigații”. Totodată, este nevoie și de „asigurarea de echipamente de protecție individuală și reluarea producției industriale în zone unde nu sunt focare de infecție”.

În finalul mesajului, Traian Băsescu avertizează: „Fără aceste măsuri, menținerea Stării de Urgență necesară în acest moment din punct de vedere sanitar va impinge România într-o situație de criză economică profundă”!