Ponta a descoperit trădătorul din PSD: A discutat în numele lui Băsescu pentru a obține sprijin ca premier, persoana va fi exclusă

Publicat: 13 12. 2012, 10:33
Actualizat: 19 05. 2015, 12:52

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că există o problemă în PSD dat de faptul că „cineva din partid” a vorbit cu alți membri ai PSD, în numele lui Traian Băsescu, pentru a obține susținerea pentru o eventuală desemnare ca premier, spunând că acea persoană va fi exclusă.

„Nu am niciun fel de dovadă că președintele Românei (s-a implicat în negocieri – n.r.), eu am toate dovezile că un membru al PSD a vorbit și în numele președintelui României. Faptul că a vorbit în numele președintelui României e problema lui. A vorbit cu alți colegi de partid. Eu nu știu ce s-a întâmplat în alte partide, știu ce s-a întâmpat în PSD și o să o rezolvăm în PSD”, a spus Ponta.

Surse din PSD l-au indicat pe fostul președinte al PSD, Mircea Geoană, pentru această tentativă de negociere cu președintele Traian Băsescu.

Geoană a respins acuzațiile colegilor săi, precizând că nu a negociat nici în „interiorul nici în exteriorul USL” și că partidul va fi cel care decide cine este propunerea de premier.

„Vreau să infirm negocieri în interiorul USL și în exteriorul USL. Ambiția este să desemnez prim-miniștri și nu să fiu desemnat prim-ministru”, a declarat la Senat Mircea Geoană.

Fostul președinte al PSD a mai fost exclus din partid în timpul mandatului lui Victor Ponta, revenirea sa în partid fiind acceptată cu puțin timp înainte de alegerile parlamentare.