Ponta anunță motivul pentru care PSD îl va vota pe Hellvig la șefia SRI

Publicat: 23 02. 2015, 13:55
Actualizat: 18 03. 2015, 19:25

Premierul Victor Ponta a anunțat la finalul ședinței conducerii PSD că social-democrații îl vor vota în Parlament pe Eduard Hellvig pentru funcția de director al SRI, dar că PSD dorește ca la SIE Iohannis să nu nominalizeze tot un membru PNL. El a precizat că este ipocrizie dacă toată puterea se dă unui singure tabere, în timp ce în campania din 2014 s-a vorbit ca PSD să nu dețină toată puterea.

„Am discutat și vom merge în fața grupurilor parlamentare cu următoarea propunere: principiul pe care l-am enunțat de a avea persoane nepolitice în fruntea unor instituții nepolitice e un principiu corect, ca toți șefii unor servicii să nu aparțină unei puteri politice. Anul trecut s-a spus să nu ia PSD toată puterea”, a spus Ponta.

Liderul PSD a adăugat că ar fi preferat să fie nominalizată o persoană care nu aparțină PNL, dar că îl vor vota pe Eduard Hellvig.

„Îl cunoaștem și am lucrat foarte bine și credem că este o persoană echilibrată, care își poate îndeplini sarcinile în noua funcție, nu ne opunem la numirea domniei sale. Nu ne opunem, votăm pentru domnul Hellvig, pentru că am lucrat bine în perioada USL”, a sublniat Ponta.

Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe europarlamentarul PNL, Eduard Hellvig, pentru funcția de director SRI, propunerea urmând să fie votată în Parlament.