Ponta, de acord cu soluția lui Nicolăescu: „Erau lucruri anormale legate de cum finanțăm și sistemul public și cel privat”

Publicat: 16 01. 2013, 13:58
Actualizat: 06 07. 2016, 19:41

Decizia ministrului sănătății, Eugen Nicolăescu, de a tăia finanțarea de la stat a serviciilor spitalelor private a fost primită de premierul Victor Ponta cu înțelegere. Primul-ministru a sugerat astăzi că hotărârea finală nu este luată, însă personal nu dezaporobă varianta lui Nicolăescu de a păstra banii de la buget exclusiv în sitemul public.

Cu câteva minute mai devreme, vicepremierul Liviu Dragnea anunțase că subiectul nu a fost discutat la nivelul guvernului și etichetase declarațiile lui Nicolăescu drept „neinspirate”.

„Știu de discuții. Vom lua o decizie politică. Într-adevăr erau lucruri anormale legate de modul cum finanțăm și sistemul public și cel privat”, a spus Ponta înaintea ședinței USL.

În opinia premierului, planul lui Nicolăescu prin care serviciile din spitalele private nu vor mai fi decontate parțial de CNAS „este o soluție”. „Trebuie să găsim o soluție discutând și cu FMI despre reforma sănătății, cum folosim banii care foarte mulți nu sunt în sănătate. Toată lumea are dreptul la asigurări de sănătate în sistemul public”, a spus Ponta.