Ponta, despre afirmațiile lui Fenechiu privind finanțarea campaniilor: „Nu vreți totuși să fim mai puțin ipocriți?”

Publicat: 19 03. 2013, 18:44
Actualizat: 19 05. 2015, 01:06

Premierul Victor Ponta nu s-a arătat surprins de folosirea „banilor negri” în campaniile electorale, întrebându-i pe jurnaliști „sunteți șocați de acest lucru”.

În primă fază, primul-ministru s-a ferit să comenteze afirmațiile ministrului Transporturilor Relu Fenechiu privind folosirea în campaniile electorale și a altor bani decât a celor înregistrați în contabilitate – „banii albi”.

În cele din urmă el i-a întrebat pe jurnaliștii care îl întrebau de folosirea banilor negri în campanie:„și este o surpriză generală, sunteți șocați de acest lucru?”.

„Nu vreți totuși să fim mai puțin ipocriți?”, a conchis Ponta.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat marți că salută eliberarea din închisoare a lui Adrian Năstase și că România este „o țară care greșește foarte mult”, întrucât fostul premier a fost condamnat pentru fapte făcute de mulți politicieni.

Fenechiu a afirmat, răspunzând unei întrebări, că a închide un fost premier „pentru o chestiune” pe care mulți politicieni au făcut-o este „o greșeală”.

Solicitat să detalieze, el a răspuns că faptele la s-a referit vizează găsirea de diverse fonduri pentru finanțarea campaniilor electorale.