Ponta, despre conflictul cu Iohannis pe Codul Silvic: „Eu acuz o doamnă deputat de la PNL”

Publicat: 15 05. 2015, 15:30

This browser does not support the video element.

După ce președintele Iohannis a catalogat drept foarte grave afirmațiile premierului Ponta despre influențarea Administrației Prezidențiale în legătură cu Codul Silvic, Victor Ponta afirmă că el a acuzat doar câțiva parlamentari PNL.

„Cred că lucrurile s-au lămurit după ce a citit toată lumea ceea ce am spus eu , lucrurile sunt foarte clare. Eu am acuzat și acuz în continuare o doamnă deputat PNL și câțiva domni deputați PNL care s-au întâlnit și în Parlament promvează interesele unei singure companii în detrimentul intereselor publice. Am fost foarte clar, am fost întrebat de Cătălin Striblea vorbiți de oameni din jurul președintelui și am spus nu, dimpotrivă, și chiar cred că printr-un effort comun Parlament, Guvern, Președinție, servicii și Jandarmerie putem să luăm măsuri concrete pentru ca să fie o strategie de protejare a pădurilor. Acuzațiile mele la adresa unei doamne deputat și a câtorva domni deputați în continuare le consider legitime”, a declarat premierul Ponta în Kiseleff, la câteva minute după ce Liviu Dragnea și-a dat demisia din funcția de ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației.

Premierul a răspuns special la această întrebarea despre Codul Silvic, indicând reporterul care să îi adreseze întrebarea, așa cum se aude în înregistrarea audio. Nu a dorit însă să răspundă la alte întrebări legate de Liviu Dragnea. 

Pe pagina personală de Facebook a premierului a fost postat în urmă cu câteva zile următorul mesaj, care este citat dintr-o emisiune la care a intervenit premierul.

„Impresia mea personală este că Președintele a retrimis legea Codului Silvic  Parlament pe baza unor informații pe care le-a primit de la niște „binevoitori” – în special liberali pe care îi vedeți zilele acestea luptându-se pentru niște interese strict private”, apare pe pagina premierului în data de 13 mai.