Ponta: E posibilă reducerea generală a TVA cu maxim 3 puncte procentual sau pe categorii de produse

Publicat: 23 01. 2015, 18:59
Actualizat: 18 05. 2015, 20:32

Premierul Victor Ponta se află la Iași, unde s-a întâlnit cu reprezentanți ai Camerei de Comerț, în cursul după-amiezii de vineri urmând să aibă întrevederi cu primarii PSD din județ.

„Un obiectiv pentru 2015-2016 este aplicarea fie a unei reduceri generale de TVA (…), fie scăderea TVA la categorii de produse, în special cele agricole, alimentare”, a afirmat Ponta, într-o conferință de presă la Iași, unde mai are programate întâlniri cu primarii din județ.

Premierul Victor Ponta a precizat că reducerea generală de TVA s-ar putea face cu „un punct-două, trei puncte maxim procentual”.
În același context, Ponta a adăugat că există și varianta scăderii TVA, „așa cum s-a făcut pentru pâine”, la categorii de produse, în special cele alimentare.

Ponta a precizat că va trebui luată o decizie de politică fiscală și că, cel mai probabil, această măsură ar putea fi aplicată de la 1 ianuarie 2016.

În cursul zilei de sâmbătă, Ponta va participa la manifestările prilejuite de Ziua Unirii, la care va fi prezent și președintele Klaus Iohannis.
Cu o zi în urmă, un membru al PSD i-a recomandat premierului Ponta să nu participe la evenimentele de Ziua Unirii, din 24 Ianurie, existând riscul să fie fluierat de mulțime în condițiile în care actualul guvern nu a acordat importanță prea mare regiunii Moldovei.

Florin Ghețău, florin.ghetau@mediafax.ro