Ponta: Guvernul are variante care să sprijine trecerea la un sistem fără subvenții la energie

Publicat: 09 10. 2012, 13:10
Actualizat: 31 01. 2019, 18:10

Guvernul lucrează împreună cu primăriile la mai multe variante prin care eliminarea subvențiilor la energia termică să fie efectuată treptat și cu ajutorul statului, considerându-se că ridicarea acestei subvenții pentru populație a reprezentat o măsură luată mult prea brutal, afirmă premierul Ponta.

„Ministerul Administrației și Internelor cu Ministerul Finanțelor și cu reprezentanții primăriilor au lucrat și lucrează în această perioadă la mai multe variante de a sprijini trecerea treptată la un sistem fără subvenții”, a spus Ponta.

El a apreciat că ridicarea subvenției la energia termică pentru populație a reprezentat o măsură luată mult prea brutal, iar majoritatea orașelor mari au probleme aproape insurmontabile în această iarnă.

Întrebat de jurnaliști care sunt modalitățile de sprijinire avute în vedere, premierul a arătat că este luat în calcul un sprijin acordat primăriilor în vederea reabilitării sistemului de termoficare și a susținut că primăriile care vor beneficia de acest sprijin nu vor fi selectate pe criterii politice.