Ponta îi dă replica lui Băsescu: Poate să aștepte mult și bine că nu o să îi cer vreun mandat

Publicat: 08 07. 2013, 14:41
Actualizat: 29 07. 2014, 23:23

Premierul Victor Ponta a declarat că în discuțiile private pe care le-a avut cu președintele Băsescu acesta nu i-a spus că are nevoie de un mandat pentru vizitele externe și că nici nu intenționează să ceară de la președinte un mandat de reprezentare.

Premierul a dezvăluit că a discutat cu președintele chiar înainte ca acesta să meargă la emisiunea tv în care i-a reproșat lui Ponta turneul asiatic și că Traian Băsescu nu a fost nemulțumit.

„Poate să aștepte mult și bine că nu o să îi cer vreun mandat. Dacă este vorba de semnat tratate internaționale aia este altceva”, a spus Victor Ponta.

El a subliniat că președintele sabotează activitatea guvernului, care este obligat să dea OUG, deoarece președintele contestă legile la Curtea Constituțională sau le trimite la reexaminare, ceea ce lungește circuitul legislativ la „șase – opt luni”.

Întrebat de acuzele președintelui Băsescu care a spus că Guvernul a încălcat de două ori Constituția – Ordonanța Rompetrol și turneul asiatic, Ponta a spus că șeful statului „vă păcălește”.

Primul-ministru a ținut să precizeze că îi va cere președintelui mandat de reprezentare doar la Consiliul European.

„Președintele nu mi-a blocat nicio acțiune ca prim -ministru, nici eu lui ca președinte. A vrut președintele să meargă în Chile a mers în Chile sau Peru”, l-a ironizat premierul Ponta pe președintele Băsescu.