Ponta: Liderii europeni nu se așteptau să fie șmenuiți ca la alba-neagra de Băsescu

Publicat: 30 07. 2012, 22:34
Actualizat: 02 08. 2012, 04:05

Liderilor europeni care au presat Guvernul USL să accepte validarea referendumului cu o prezență de 50% plus unu nici prin cap nu le-a trecut că președintele suspendat Traian Băsescu se va comporta ca un „șmenar” și îi va „șmenui ca la alba-neagra”, iar acum se simt folosiți, afirmă premierul Ponta.

„Acum, acești lideri europeni simt că au fost folosiți. Băsescu este singurul președinte care nici măcar el nu s-a votat”, a spus Ponta la RTV.

El a arătat că USL a acceptat solicitările liderilor europeni pentru a nu rupe punțile cu Uniunea Europeană, deși date neoficializate încă relevă că în România trăiesc nu 22 milioane de locuitori, ci doar 18 milioane, dintre care 15 milioane cu drept de vot.

Premierul a adăugat că aceste date ar putea fi solicitate de către judecătorii Curții Constituționale spre analiză înainte de a se pronunța asupra validării referendumului, precizând însă că nu știe dacă va fi transmisă o astfel de solicitare de către Curte.

„Nu știu ce va face Curtea, știu doar că voi respecta decizia Curții”, a spus Ponta.

El a arătat că și Parlamentul ar putea transmite o astfel de poziție legată de datele reale ale cetățenilor cu drept de vot.