Ponta: Nu am primit un răspuns pentru reuniunea CE; Băsescu nu poate citi Strategia IT la o cafea

Publicat: 23 10. 2013, 08:29
Actualizat: 02 04. 2019, 05:42

Premierul Ponta a afirmat că nu a primit un răspuns din partea președintelui Băsescu privind un eventual refuz de a-i acorda mandatul pentru Consiliul European privind agenda digitală, arătând însă că doar Guvernul poate vorbi pe această temă, deoarece Strategia IT nu poate fi citită „la o cafea”.

„Despre IT și agendă digitală nu poate vorbi decât Guvernul, că e treaba Guvernului. Eu nu am primit un răspuns oficial. Dacă merge președintele, probabil că domnia sa o să spună părerea personală despre IT. E un domeniu atât de complicat și de tehnic încât dacă știm să deschidem un computer sau să folosim un telefon nu înseamnă că ne pricepem la IT”, a spus Ponta la postul B1 TV.

El a adăugat că joi se va afla la Bruxelles și că dacă președintele Traian Băsescu are nevoie „să știe și el despre ce e vorba pe acolo” îi va pune la dispoziție documentele, adăugând însă că strategia țării în domeniu are 300 pagini și nu poate fi citită în timp ce se bea o cafea.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că i-a cerut președintelui Traian Băsescu un mandat de participare pentru Consiliul European privind agenda digitală.

El a apreciat totodată că, după vizita pe care o va efectua în Statele Unite ale Americii, se va opri și la Bruxelles.

Duminică, Ponta a spus că nu a primit încă un mandat din partea președintelui Traian Băsescu pentru Consiliul European privind agenda digitală, dar că intenționează să meargă la Bruxelles, pentru reuniunea socialiștilor europeni.

Premierul se va afla în vizită oficială în SUA în perioada 21-23 octombrie.

În intervalul 24-25 octombrie, la Bruxelles, va fi organizat Consiliul European în care se va discuta și despre agenda digitală și modul în care pot fi înregistrate progrese către finalizarea pieței unice digitale până în 2015.