Ponta nu comentează cererea DNA de arestare a lui Șova: Dar ce a făcut domnul Șova?

Publicat: 13 03. 2015, 18:37

Întrebat de jurnaliști cum comentează solicitarea DNA în cazul lui Dan Șova, Ponta a spus: „Dar ce a făcut domnul Șova?”.

Ulterior, după precizările ziariștilor în privința acuzațiilor formulate de DNA la adresa lui Șova, Ponta a răspuns: „Nu comentez dosare penale, aș face o greșeală”.

Procurorul șef al DNA a trimis, vineri, procurorului general al Parchetului instanței supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta să încuviințeze reținerea și arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Șova, pentru trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu.

Anchetatorii cer încuviințarea reținerii și arestării senatorului în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile Turceni și Rovinari.

Procurorii au date și indicii că Șova a depus la dosarul instrumentat de DNA mai multe documente false, în încercarea de a-și dovedi nevinovăția. Mai mult, el a dispus distrugerea toate hardurile calculatoarelor societății de avocați, pentru a ascunde corespondența purtată prin e-mail între societatea de avocați și conducerile celor două complexuri energetice.