Ponta: O să începem să aplicăm măsurile fiscale fie prin OUG, fie prin asumarea răspunderii

Publicat: 17 07. 2015, 22:33
Actualizat: 20 07. 2015, 11:38

„Eu cred că Parlamentul și noi, Guvernul, o să începem să aplicăm fie prin ordonanță de urgență, fie printr-o angajare a răspunderii aceste măsuri dar să știți, imaginea proastă rămâne și oamenii de afaceri o să spună: ‘Nu, iar e război politic, mai bine ne ținem banii și mai vedem. Nu-i mai băgăm în România că nu e o țară de oameni serioși.(…)’ Am soluții. Miercuri pot să adopt prin ordonanță de urgență—cum am adoptat reducerea TVA la alimente la 9% — pot să adopt și cea cu 19% sau altceva. Sau pot să merg să îmi angajez răspunderea și cu siguranță nu vor avea voturi pentru moțiunea de cenzură. Problema e alta: mesajul nu este de coerență și de consens politic”, a spus premierul la România TV.

Întrebat dacă va lua legătura cu președintele pentru a discuta pe marginea Codului Fiscal, premierul a spus că ministrul Finanțelor a încercat să vorbească cu șeful statului.

„Domnul Iohannis nici nu m-a căutat să îmi spună de Codul Fiscal deși Guvernul îl pune în aplicare, nu BNR sau altcineva”, a mai susținut șeful Executivului.

Sursa: Agerpres