Ponta: „Relația președinte – guvern – servicii de informații merge foarte bine. Mergea rău anul trecut, când nici eu, nici serviciile nu mai aveam încredere în Băsescu”

Publicat: 08 02. 2015, 19:46

Șeful Guvernului a relatat, într-o intervenție televizată duminică seara, că a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre situația serviciilor de informații și că „atunci când va fi momentul” se vor înainta Parlamentului și propuneri pentru funcțiile de director al SRI, respectiv al SIE. Pentru moment, susține însă Victor Ponta, numele înlocuitorilor lui George Maior și Teodor Meleșcanu nu au fost discutate, iar în relația cu interimarii „lucrurile merg foarte bine”.

„Am discutat și cu președintele Iohannis, cu SIE, cu cei de la SRI. Toată lumea își face treaba și lucrurile merg bine. Eu pot să garantez că, din ce s-a făcut în ultimele zile, în relația președinte – guvern – servicii de informații lucrurile merg foarte bine”, a arătat Ponta la RTV.

Potrivit premierului „lucrurile mergeau rău anul trecut” în ultimele zile de mandat ale președintelui Traian Băsescu. „Mergeau rău anul trecut când nici eu, nici serviciile de informații nu mai aveam încredere să lucrăm cu Băsescu care era în campanie cu doamna Udrea”, a adăugat el, nuanțând ulterior că ar fi vorba exclusiv de un punct de vedere personal legat de „o atmosferă care a existat pe finalul mandatului domnului Băsescu” despre care nu poate da „date concrete pentru că au un anumit caracter de confidențialitate”.