Ponta spune că Videanu poate fi premier doar în „hoți-land”

Publicat: 06 11. 2012, 18:03
Actualizat: 13 11. 2016, 19:03

Liderul USL, premierul Victor Ponta consideră că liderul ARD Vasile Blaga a glumit atunci când l-a avansat pe Adriean Videanu ca variantă pentru postul de prim-ministru după alegerile parlamentare, susținând că Videanu poate fi propus premier doar „în țara hoților”.

„În țara hoților, unde îl propun ? Nu, cred că domnul Blaga, deși nu pare, are simțul umorului. Totuși nu facem «hoți-land» aici, ca să-l punem pe domnul Videanu. Doamne ferește, păi nu ne-a furat destul până acum ? Asta ar mai lipsi. Repet, cred că a fost o glumă a domnului Blaga, cred că nu vorbea serios”, a răspuns Ponta unei întrebări a presei pe această temă.

Copreședintele ARD Vasile Blaga a declarat, marți, că Adriean Videanu că ar putea fi una dintre propunerile ARD pentru funcția de prim-ministru, arătând însă că alianța nu a luat o decizie pe această temă și nu vrea să „vândă pielea ursului din pădure”.

Blaga a fost întrebat dacă Adriean Videanu ar putea fi o propunere de prim-ministru din partea ARD, după ce acesta a prezentat programul de guvernare al alianței.

„Da, Adriean poate fi una dintre propunerile noastre. Noi nu ne-am decis, nu vrem să vindem pielea ursului din pădure. Ne-am propus un scor care să ne permită să fim la guvernare, în jur de 30%”, a răspuns Vasile Blaga la întrebările ziariștilor.

Adriean Videanu a dat diverse răspunsuri la întrebarea privind o eventuală nominalizare a lui pentru funcția de prim-ministru din partea alianței.

„Nu. Eu sunt președintele Comisiei Naționale de strategie a PDL și am coordonat la nivelul alianței elaborarea programului de guvernare”, a fost prima precizarea a lui Videanu.

El a mai spus că desemnarea primului-ministru este apanajul șefului statului, după ce președinții de partide fac propuneri.

Întrebat dacă și-ar putea asuma aplicarea programului de guvernare al ARD având funcția de prim-ministru, Adriean Videanu a răspuns: „Vom vedea la momentul potrivit”.

Liderul PDL București Adriean Videanu a prezentat, marți, Programul de guvernare al ARD pe perioada 2013-2016, „Repornește România”, în prezența co-președinților ARD, Vasile Blaga și Mihai Răzvan Ungureanu și a altor reprezentanți ai alianței.