Ponta: „Știam de câteva luni de operațiunea de aducere în țară a lui Hayssam”. Care au fost instituțiile implicate

Publicat: 19 07. 2013, 12:34
Actualizat: 14 07. 2016, 05:15

Premierul Victor Ponta a declarat astăzi că  a fost tot timpul la curent cu demersurile de aducere în țară a lui Omar Hayssam și că Președinția nu se numără printre instituțiile implicate în această operațiune, pentru că nu are nicio atribuție legală în acest sens.

„am fost tot timpul la curent cu operațiunea de aducere în țară a lui Omar Hayssam. Am aprobat și am avizat tot sprijinul logistic pentru efectuarea acestei operațiuni. Știam de câteva luni de această operațiune”, a declarat Victor Ponta.

Premierul a mai spus că instituțiile care au colaborat la aducerea lui Hayssam în România sunt SRI, SIE, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Justiției.

„Acestea sunt instituțiile care au colaborat foarte bine și le felicit. Eu nu cunosc vreun rol al Președinției, în afară de acela că a dat un comunicat de presă. (Aducerea în țară a lui Hayssam) S-ar putea să fie neplăcută pentru cei care s-au trezit vorbind în somn azi dimineață”, a mai spus Victor Ponta.

Ponta l-a ironizat pe liderul PDL Vasile Blaga pentru că a declarat că așteaptă să afle cum a fugit din țară Hayssam, spunând că Blaga era ministru de Interne atunci când sirianul a fugit din țară, dar că e bine să afle și după atâția ani ce s-a întâmplat atunci.