Ponta urmărește dosarul „Berbeceanu”: „Vreau să mă asigur că la Alba se face dreptate, nu o reglare de conturi între instituții”

Publicat: 01 11. 2013, 13:54
Actualizat: 21 03. 2015, 14:11

Dosarul în care fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu, este acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, preluat, vineri, de DIICOT, le-a captat interesul premierului Victor Ponta și ministrului de Interne, Radu Stroe. Prim-ministrul susține că urmărește cercetările și va interveni în situația în care i se va părea „o reglare de conturi între instituții”.

„Vă asigur că împreună cu ministrul Stroe urmărim cu atenție”, a spus Ponta la Sibiu, după ce Berbeceanu a fost arestat preventiv.

Premierul a exoplicat și motivul pentru care este atent la acest dosar. „N-o să stăm cu ochii închiși că ne critică Macovei că spunem ceva de justiție. Vreau să mă asigur și eu că la Alba se face dreptate, nu o reglare de conturi între instituții”, a adăugat el.

Pentru a-și explica neîncrederea în Justiție, Ponta a făcut din nou trimitere la dosarul referendumului în care este trimis în judecată ministrul Liviu Dragnea, care îi stătea alături. „Ce justiție? Aia-i justiție în care îi anchetăm pe oameni că au votat la referendum? Aia nu-i justiție, e poliție politică. Justiția e aia care face dreptate”, a comentat el.

Potrivit procurorilor care au anchetat situația de la Alba, soții Titus Gabriel și Anișoara Ramona Biriescu, considerați liderii unei grupări infracționale specializate în comerț ilegal cu petrol, au sponsorizat BCCO Alba, prin intermediul comisarului Traian Berbeceanu.

Din documentele anchetatorilor reiese că cei doi soți au sponsorizat indirect, prin comisarul Traian Berbeceanu, cu calculatoare și alte bunuri sau servicii, BCCO Alba și Inspectoratul Școlar Hunedoara.