• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Posibilă întâlnire Boc-Băsescu marți seară. Remanierea – ținută la secret până miercuri. Boc le-a cerut pedeliștilor să aibă puțină răbdare

Posibilă întâlnire Boc-Băsescu marți seară. Remanierea – ținută la secret până miercuri. Boc le-a cerut pedeliștilor să aibă puțină răbdare
Cerută insistent de pedeliștii din parlament, remanierea guvernului a fost driblată, luni seara, de premierul Boc în ultima ședință oficială la vârf a democrat liberalilor dinaintea expirării termenului de 1 septembrie.

Cerută insistent de pedeliștii din parlament, remaniereaguvernului a fost driblată, luni seara, de premierul Boc în ultimaședință oficială la vârf a democrat liberalilor dinaintea expirăriitermenului de 1 septembrie. Subiectul schimbării miniștrilor a fostadus în discuție doar de deputatul Raluca Turcan, care i-asolicitat lui Emil Boc să ia o decizie clară. Surse participante ladiscuția Biroului Permanent au precizat pentru Gândul că temaremanierii a fost încheiată la fel de brusc precum a început.

„Prezentarea evaluării miniștrilor trebuie să aibă și rezultate!Nu mai putem amâna remanierea, presiunea este prea mare”, i-a spusTurcan premierului, Boc aprobând evaziv. Nici un nume nu a fostînsă rostit și nici măcar o aluzie nu a fost adusă, în privințanumărului miniștrilor care ar urma să părăsească executivul.

• Singura certitudine:evaluarea guvernului va fi prezentată grupurilor parlamentare alePDL, miercuri seara, la ora 19, locul întâlnirii nefiindprecizat.

Deși, oficial, planul lui Boc va fi prezentat directpedeliștilor din parlament, o discuție dintre premier și TraianBăsescu este dată ca sigură de liderii democrat-liberali. Concret,primul-ministru, însoțit de doi-trei lideri ai PDL ar urma să aibăo discuție privată cu șeful statului, marți seara, pentru a primiunda verde din partea Cotroceniului.

„Ar fi nefiresc ca premierul să vină în fața parlamentarilorfără să se consulte mai întâi cu președintele. Până la urmă, TraianBăsescu este cel care va semna decretul prin care vor fi înlocuițiminiștri”, a precizat pentru Gândul unul dintreliderii PDL. De altfel, întrevederea dintre Boc și Băsescu ar urmasă transmită și un semnal pentru UDMR-iști, care sunt excluși dinstart de la vreo discuție cu șeful statului. Surse din cadrulcoaliției spun că pedeliștii vor încerca, astfel, să contracarezepoziția oficială a UDMR care rămâne pe poziții în privința uneischimbări care ar atinge portofoliile repartizate uniunii.

Seria discuțiilor în cerc restrâns a debutat chiar la finalulședinței Biroului Permanent de luni seara, miniștrii Vasile Blaga,Adriean Videanu și Radu Berceanu rămânând să dezbată încă 20 deminute, după ce premierul și marea parte a conducerii PDL a părăsitsediul din Valter Mărăcineanu.

Inchide