Preda: Am depus la PDL București o notificare privind dorința mea de a candida la alegerile pentru PE

Publicat: 26 04. 2013, 14:38
Actualizat: 17 08. 2014, 15:25

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a scris, vineri, pe blog, că a depus la organizația PDL București o notificare referitoare la dorința lui de a candida la alegerile pentru Parlamentul European din 2014, pentru un nou mandat, arătând că este „curios să afle câte candidaturi au fost depuse”.

„Ieri, am depus la sediul organizației București a PDL o notificare adresată președintelui organizației din Capitală, referitoare la dorința mea de a candida la alegerile europene din 2014. Mă obligă să o fac Statutul PDL, care prevede, în art. 127, lit. 2, că o asemenea intenție trebuie declarată cu un an înainte de începerea campaniei electorale”, a precizat Cristian Preda pe blogul său.

El a arătat că joi a expirat termenul până la care puteau fi informate organizațiile PDL în privința candidaturilor.

„Cum alegerile viitoare se vor desfășura pe 25 mai, iar campania – pe 25 aprilie 2014, ieri a expirat termenul până la care puteau fi notificate organizațiile PDL în privința candidaturilor pentru PE. Sunt, evident, curios să aflu câte asemenea candidaturi au fost depuse”, a adăugat Preda.

În Statutul PDL se prevede, la articolul 127, că „militanții” care îndeplinesc condițiile pentru a candida pentru Parlamentul național sau Parlamentul European și doresc să candideze „vor notifica, în scris, această intenție la BPJ (BPMB), cu cel puțin 1 an înainte de începerea campaniei electorale”.