Preda, despre afirmațiile lui Gordon: În România, suspendarea e oricând posibilă, e ca ploaia

Publicat: 01 10. 2012, 15:03
Actualizat: 28 09. 2018, 22:41

Prim-vicepreședintele PDL Cristian Preda a declarat, luni, referitor la afirmațiile lui Phillip Gordon, potrivit căruia s-ar pregăti o nouă suspendare a lui Traian Băsescu, că „în România suspendarea e oricând posibilă, e ca ploaia”.

„În România, suspendarea e oricând posibilă, e ca ploaia. Suspendarea a ajuns ca fenomenele meteorologice”, a precizat Cristian Preda după ședința BPN al PDL, răspunzând la o întrebare pe această temă.

Philip Gordon, adjunctul secretarului de stat al SUA, Hillary Clinton, a declarat că este la curent cu intențiile unor politicieni de a organiza un nou referendum pentru a-l înlătura pe președintele Traian Băsescu, însă trebuie respectate procedurile constituționale.

„În mod clar, continuăm să urmărim România foarte strâns. Știu că unii în România se gândesc să organizeze un alt referendum, găsind astfel alte metode de a-l înlătura pe președinte. Trebuie subliniat din nou că trebuie respectate procedurile constituționale. Dacă președintele este nepopular, iar mandatul său nu reflectă voința populară, atunci alegerile libere și corecte sunt modul în care trebuie adresată aceasta. Și dacă acesta este modul prin care România va merge mai departe, cred că credibilitatea sa ca o democrație puternică și partener al SUA va continua să crească”, a afirmat oficialul SUA.

Declarația sa a fost făcută într-un briefing de presă la sfârșitul săptămânii trecute, răspunzând unei întrebări a unui jurnalist român despre ce ar trebui să facă România în viitor pentru a-și recâștiga încrederea și dacă Washingtonul mai este îngrijorat cu privire la situația din România.