Predoiu – premierul guvernului din umbră al PDL. Cum vor fi aleși miniștrii

Publicat: 08 07. 2013, 15:42
Actualizat: 11 07. 2016, 02:31

Cu o vechime de nici o săptămână în PDL și „uns” prim-vicepreședinte în urmă cu două ziule, fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, a fost desemnat premier al guvernului din ubră al democrat-liberalilor. Mai mult, cel puțin așa spune șeful său de partid Vasile Blaga, Predoiu va fi propunerea PDL de prim-ministru în timpul procedurii constituționale de desemnare a șefului guvernului.

„Guvernul alternativă este un pas decisiv al PDL către o opoziție foarte puternică la măsurile greșite ale guvernului USL”, a declarat Predoiu, care deocamdată nu are un cabinet propriu-zis, și nici o structură a acestuia convenită în partid.

Selecția viitorilor miniștri din umbră, a precizat Blaga, se va face în urma unei selecții în comisiile de specialitate ale PDL, pe baza candidaturilor depuse de democrat-liberali.

Pedeliștii speră că până la începutul toamnei guvernul din umbră să fie stabilit. Tot la începutul toamnei, mai exact în octombrie, ar urma să înceapă în PDL și alegerile preliminare pentru desemnarea candidatului la prezidențiale, procedura urmând să se finalizeze în două luni.