Premieră în Parlament: „pacientul” Voicu, dat de senatori pe mâna DNA. Plus: Sociologia cazului Voicu: PSD pierde, Ponta câștigă

Premieră în Parlament: „pacientul Voicu, dat de senatori pe mâna DNA. Plus: Sociologia cazului Voicu: PSD pierde, Ponta câștigă
Publicat: 23/04/2012, 19:19
Actualizat: 30/04/2012, 05:46

Senatorul Cătălin Voicu va putea fi arestat preventiv,Parlamentul dând, miercuri, undă verde procurorilor DNA care l-auacuzat pe demnitar de trafic de influență, fals în înscrisuri șifals intelectual. Aprobarea era însă cât pe ce să nu aibă loc, pede o parte din cauza rezultatului strâns al votului, iar pe de altăparte din cauza unui episod neprevăzut de parlamentari.

Cu câteva ore înainte de întrunirea plenului, senatorii nu știaudacă se vor mai pronunța sau nu în cazul arestării clegului lor.Aceasta, deoarece Cătălin Voicu se afla la Spitalul Universitar dinCapitală, după o internare de urgență ce a avut loc la ora 3dimineața. Oficial, senatorul tocmai suferise un puseu de tensiune,fiind supus unui consult cardiologic, neurologic și psihologic.

„Dacă va face o solicitare de amânare a acestui plen pe motivemedicale, în interiorul celor cinci zile, nu văd o dificultate de ane acomoda, dacă domnia sa dorește să participe. Cred că este ochestiune de minimă omenie și colegialitate”, preciza MirceaGeoană. Cum, însă, Voicu a anunțat că a părăsit spitalul pentru aparticipa la audierea din plen, programul a decurs normal. Numaică, surpriză, după aproape o oră de la începerea ședinței, Geoană afăcut un nou anunț: „Se pare că domnul senator Voicu a avut unmoment de dificultate medicală pe treptele Senatului”.

Așa că votul s-a derulat fără ca Voicu să mai ajungă a-și spunepunctul de vedere.

„Nu noi trebuie să facem dreptate”

Rezultatul votului a fost o altă surpriză. Deși reprezentanțiiPSD, PD-L și PNL au anunțat că recomandarea dată de lideri esteaceea de a aproba solicitarea Înaltei Curți, avizul a trecut lalimită, cu 70 de voturi pentru, în condițiile în care erau necesareminimum 69 de voturi. Mesajele senatorilor au fost și elegrăitoare.

„Chestiunea de fond este că DNA în mod grav ne-a dat săvedem conținutul dosarului, ceea ce ar fi trebuit să vadă doarprocurorul și judecătorul. DNA trebuie să justifice de ce trebuiearestat preventiv domnul Voicu. Dacă nu aș fi făcut parte dintr-ogrupare politică și aș fi fost independent, nu aș fi votat pentruarestare”, a declarat liberalul Ioan Ghișe, susținut de pedelistulIulian Urban: „Nu suntem nici procurori, nici judecători. Treabanoastră este să votăm. Nu noi trebuie să facem dreptate, cijudecătorii. Acest coleg al nostru a fost supus unui linșajmediatic și nu este pentru prima dată când CNA permite acestlucru”.

Mai mult, pesedistul Dan Șova a anunțat că grupul PSD va ceredemararea unei anchete, astfel încât să fie elucidat misterul ceprivește sursa de la care au ajuns în presă stenogrameleconvorbirilor telefonice:

„Greșeala DNA a fost că ne-a cerut să avizăm arestarea, cândcorect ar fi fost să avizăm propunerea de arestare. Scurgerea dedocumente e ilegală. Dosarul formează obiectul urmăririi penaledeclarată secretă . Vom solicita Biroului Permanent de săptămânaviitoare constituirea unei comisii de anchetă pentru a stabili deunde s-a produs această scurgere de informații. Aceasta este ofaptă penală, iar vinovații trebuie să răspundă penal”.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Alimentul-minune care repară ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Ion Țiriac are o avere de peste un miliard de euro, dar cheltuie pe mâncare...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Trecerea de la cutie manuală la cutie automată. Avantaje și dezavantaje
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Liviu Vârciu a ajuns de URGENȚĂ la SPITAL
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie timp de 14 zile. Măsura ȘOC anunțată de Alexandru Rafila
Șoc în România! Decizia luată de KLAUS IOHANNIS! Este absolut revoltător. Președintele a semnat
Raed Arafat, anunț sumbru pentru români. Nimic nu îi mai poate sta în cale. În...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...