Premierul desemnat Nicolae Ciucă: Chem toți actorii politici responsabili să susțină formarea guvernului

Publicat: 21 10. 2021, 17:43
Nicolae Ciucă / Sursă FOTO: Mediafax Foto

Generalul în rezervă Nicolae Ciucă, desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de prim-ministru, cheamă toți actorii politici responsabili să susțină formarea guvernului, spunând că România are nevoie de un executiv cu puteri depline pentru a trece de acest val al pandemiei de COVID.

Nicolae Ciucă trebuie să vină cu o propunere de echipă pentru un nou Cabinet și un program de guvernare, pe care să le supună votului parlamentarilor după ce Iohannis l-a desemnat candidat pentru funcția de premier. Nicolae Ciucă are misiunea de a forma un guvern minoritar PNL-UDMR, bazându-se în Parlament pe voturile PSD, în timp ce USR a fost exclus de PNL din ecuație. Ciucă a transmis un apel către liderii politici prin-un mesaj pe Facebook.

„Țara noastră trece printr-una din cele mai dificile perioade din istoria sa recentă. De aceea, chem toți actorii politici responsabili să susțină formarea guvernului și să ne sprijine pentru a depăși cât mai curând criza medicală și pe cea economică.
România are nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a trece cât mai bine și mai repede dincolo de acest val al pandemiei și de iarna care urmează”, a scris Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat oficial, joi după-amiază, că a decis să îl desemneze pentru funcția de premier pe generalul în rezervă Nicolae Ciucă, șeful statului declarându-se „mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare”.

Iohannis a făcut anunțul alături de Ciucă, acesta spunând că va negocia cu „toate forțele” responsabile pentru ca guvernul propus să fie aprobat în Parlament.