Premierul Ponta, huiduit la Iași. Mai multe persoane au scandat „hoții” și „trădătorii”

Publicat: 31 05. 2012, 11:46
Actualizat: 07 01. 2013, 18:58

Premierul Victor Ponta, care s-a întâlnit, joi dimineață, la Iași, cu primarii USL din acest județ, a fost huiduit, la ieșirea din clădirea în care a avut loc întâlnirea, de un grup format din aproximativ zece persoane, care au scandat „Hoții, hoții!” și „Trădătorii”.

Joi dimineață, premierul Victor Ponta s-a întâlnit cu primarii USL din județul Iași, apoi a susținut o conferință de presă, iar la ieșirea din hotelul unde au avut loc cele două evenimente a fost întâmpinat de un grup de aproximativ zece persoane care l-au huiduit, strigând „Hoții, hoții!” și „Trădătorii”.

Printre protestatari s-a numat și Sorin Bălănescu, președintele unei organizații non-guvernamentale din Iași, totodată candidat la Primăria Iași din partea Partidului Social Democrat al Muncitorilor.

Protestatarii au scandat „Hoții, hoții!”, „Trădătorii”, strigându-i lui Victor Ponta că-l protejează pe Năstase.

Premierul a fost însoțit de primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, lider al organizației județene a PSD, de președintele PNL Iași, Relu Fenechiu și de alți lideri locali ai USL, alături de care a plecat pe jos, de la hotelul respectiv, la Ansamblul Palas ridicat în centrul Iașiului și care este inaugurat joi.

În fața clădirii din care a ieșit Victor Ponta se aflau și peste 150 de simpatizanți USL, aceștia aplaudând în momentul în care premierul a ieșit din clădire, Ponta continându-și drumul fără a se opri la protestatari.

În zonă au fost mobilizate importante forțe de ordine, însă nu s-au produs incidente.

În cursul dimineții, premierul Victor Ponta a avut o întâlnire cu mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPF Teofan, după care s-a întâlnit cu primari PSD și PNL din județ.

La ora transmiterii acestei știri, premierul participă la inaugurarea ansamblului Palas din Iași.