Prima decizie a lui Vasile Blaga ca președinte al PDL

Publicat: 30 06. 2012, 14:36
Actualizat: 02 07. 2012, 18:55

Democrat-liberalii au adoptat astăzi, la propunerea președintelui ales al PDL, Vasile Blaga, o  rezoluție anti-USL.

„Convenția Națională a PDL face apel către toate forțele pro-democratice din România să se delimiteze de atacul împotriva legalității și a statului de drept lansat de Guvernul USL condus de primul ministru Victor Ponta. PDL consideră că este absolut necesar un parteneriat cu societatea civilă pentru păstrarea și consolidarea valorilor democratice și instituțiile statului de drept construite în ultimii 22 de ani și puse acum în pericol de acțiunile USL”, se arată în textul rezoluției adoptate în unanimitate de partidipanții la Convenția Națională a PDL.

Vasile Blaga a explicat că este nevoie de un asemenea demers deoarece USL pune în pericol democrația și statul de drept.

„Trăim într-o perioadă dificilă, o perioadă foarte gravă. Așa cum ați observat cu toții, de două luni încoace de la instalarea guvernului Ponta, democrația și legalitatea sunt serios amenințate de acțiunile Guvernului USL. Așadar, vă propun spre analiză și adoptare o rezoluție cu care PDL se înscrie în apărarea libertății și a legii”, a spus Blaga.