Prima decizie a noului ministru al Dezvoltării. Vestea surpriză pe care o dă primarilor

Publicat: 28 10. 2017, 15:13
Actualizat: 28 10. 2017, 16:38

Stănescu a anunțat că noul termen este 30 noiembrie, perioadă suficientă pentru ca toți primarii care vor beneficia de fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Local 2 să-și poată lua toate avizele necesare.

„Am luat decizia să prelungim termenul cu încă o lună, până pe 30 noiembrie. A fost o propunere a Uniunii Consiliilor județene cu care am fost de acord. Eu, plecând din administrația publică locală, știu exact ce se întâmplă. Cred că vom găsi soluții ca toată lumea să-și depună toată documentația în cazul tuturor contractelor aprobate. Vom găsi soluții ca toată lumea să aibă timpul necesar să aducă toate documentele”, a afirmat Stănescu.

Pe de altă parte, el a ținut să sublinieze că și termenul inițial era unul suficient.

„Știu cum se desfășoară lucrurile, știu că sunt chestiuni obiective, dar mai sunt și chestiuni subiective. Oamenii care sunt mai lenți trebuie înțeleși și ei. Nu va fi un impediment pentru că pixul este la mine în mână și nu va fi nicio problemă în ceea ce privește termenul”, a afirmat Paul Stănescu.

Primul termen până la care primarii beneficiari de proiecte cu finanțare prin PNDL 2 ar fi trebuit să depună dosarele complete, la Ministerul Dezvoltării, ar fi expirat marți dacă nu s-ar fi prelungit.