Prima ședință condusă de Antonescu ca președinte al Senatului. „Pe baza experienței senzoriale constat că sala este cam goală”

Publicat: 05 07. 2012, 16:09
Actualizat: 05 07. 2012, 16:17

Parlamentarii USL și cei ai PDL s-au certat în plenul Senatului, ei nereușind să se pună de acord asupra modului în care trebuie completat Biroul Permanent.

În prima ședință condusă de Crin Antonescu, pe ordinea de zi a Senatului se aflau trei proiecte de lege plus alegerea unor membri ai Biroului Permanent. Problema proiectelor de lege a fost rapid rezolvată, ele fiind trimise la comisii, la propunerea senatorului PSD, Ilie Sârbu.

Scandalul a început din cauza numirii unor reprezentanți în Biroul Permanent. PDL a cerut să aibă dreptul să numească un vicepreședinte al Senatului, după ce Petru Filip a trecut la PSD.

Liberalul Dan Radu Rușanu le-a spus celor de la PDL că nu au dreptul să facă propuneri, deoarece acestea se fac doar la începutul sesiunii.

Ilie Sârbu a adăugat că singurele numiri care se pot face sunt cele pentru posturile lăsate vacante după demisia senatorilor Adrian Țuțuianu și Dan Voiculescu.

PNL l-a propus pentru funcția de vicepreședinte, lăsată vacantă de Dan Voiculescu, pe chestorul Senatului, Dan Radu Rușanu. În locul acestuia l-a propus pentru funcția de chestor pe Ioan Ghișe. PSD l-a propus pe senatorul Gigel Calcan în locul demisionarului Adrian Țuțuianu.

„Suntem serioși sau nu mai suntem. Dumneavoastră îl puteți înlocui pe Rușanu și noi nu putem să-l înlocuim pe Petru Filip”, a fost reacția senatorului PDL, Toader Mocanu.

PDL i-a propus în funcția de vicepreședinte pe Gheorghe David și Alexandru Pereș.

Cum cearta lua amploare, președintele de ședință a propus o pauză de zece minute.

La reluarea lucrărilor, președintele Senatului, Crin Antonescu, a anunțat că „pe baza experienței senzoriale constată că sala este cam goală” și a întrerupt lucrările.