Primarul care a plecat cu clopotul bisericii, după ce a pierdut alegerile. „A zis că dărâmă și gardul de la cimitir”

Publicat: 12 06. 2016, 09:38

„Clopotul l-a luat Mihai Militaru și l-a dus la el acasă, să și-l pună la poartă. A fost înainte opt ani primar și patru ani viceprimar. Acum a fost candidat, dar nu a câștigat și din cauza asta l-a luat. Spune lumea că acum ar intenționa să dărâme și biserica, de supărare. Cică și gardul de la cimitir îl dărâmă, că tot el l-a făcut, bineînțeles cu banii oamenilor”, a declarat un localnic, citat de Gazeta de Sud.

O altă localnică din Lăcrița Mică precizează că Militaru a luat clopotul lunea trecută, la o zi după alegeri, și i-a amenințat pe localnici că va dărâma și gardul bisericii, făcut tot de el, și că le va tăia acestora apa.

Fostul primar se apără și spune că a decis să retragă clopotul după ce a fost amenințat telefonic. „Noaptea, după ce am pierdut alegerile, am primit un telefon anonim. Pe un ton foarte răgușit și răstit mi s-a spus: ‘Ai pierdut alegerile, vei pierde și clopotul cât de curând! Îl vom da la topit!’. Eu, dimineața, poate am luat cea mai bună măsură. M-am dus, am ridicat clopotul și l-am dat celui care mi l-a donat, cu gândul de a nu-l lua altcineva. Nu ce vorbește lumea, că nu am ieșit în alegeri. E o prostie! Ce parcă toată lumea care candidează iese primar”, a declarat Mihai Militaru.

Până când se va găsi o rezolvare a situației, localnicii se mulțumesc să asculte bătăile clopotului de la biserica mare din satul vecin, notează presa locală.