Primul liberal care vorbește despre o alianță PNL-USR: Ar putea fi unul dintre obiectivele următorului Congres

Publicat: 23 01. 2017, 15:02
„Un semn de normalitate politică: relația PNL-USR poate căpăta limite largi! (Și acesta cred că e un lucru așteptat de mulți). Însă, mai mult decât acest gest izolat, eu cred că sunt cauze mult mai bune și multe pentru care USR și PNL trebuie să lupte împreună. Și da, azi chiar vreau să spun ceea ce gândesc de mult timp: PNL și USR trebuie să aibă o cale comună, le-aș vrea alăturate într-o formă mult mai profundă! Unul din obiectivele strategice fixate de partid în viitorul congres ar putea fi formarea unei alianțe politice PNL-USR”, a scris pe Facebook deputatul Ionuț Stroe. 
 
Acesta a explicat că, din punctul său de vedere, USR s-a afirmat prin faptul că foarte multe vputeoturi ale liberalilor au trecut spre partidul lui Nicușor Dan, tocmai pentru că PNL nu a tratat această formațiune ca pe una rivală, însă, cu toate aceastea, refacerea Partidului Liberal trebuie să-i includă și pe cei de la USR. 
 
„Bunăvoința față de ei ne-a costat electoral, netratându-i ca și competitori, însă refacerea PNL trebuie să îi cuprindă. Focul intens care a generat USR se va stinge atâta timp cât acest partid nu are o arhitectură politică solidă, ci doar o dimensiune parlamentară. Situația poate fi WIN/WIN pentru ambele partide însă mai importante decât atât sunt mesajele, ideile și așteptările electoratului de Dreapta. Din păcate, în mod separat avem relații confuze, ambigue și discontinue cu ei dar împreună îi putem uni și le putem reda încrederea unei drepte puternice și capabile să învingă PSD. O alianță politică PNL- USR ar fi, pentru inceput, un gest corect și credibil de reafirmare și luptă pentru cauza Dreptei”, a mai scris parlamentarul.