Primul sfat al lui Iohannis pentru Cioloș: ”E o întrebare la care ar trebui să răspundă”

Publicat: 29 09. 2016, 12:17

Întrebat dacă este de luat în calcul apropierea lui Dacian Cioloș de PNL, președintele Klaus Iohannis a spus că răspunsul trebuie să îl dea chiar premierul. „Este o întrebare la care Cioloș cred că va trebui să răspundă în perioada următoare fiindcă mulți își pun întrebarea dacă Dacian Cioloș rămâne un premier independent și după aceea se retrage sau dacă dorește să-și continue anumite proiecte și recunosc că personal cred că ar face bine să continue proiectele începute, dar atunci să își declare măcar simpatia sau adeziunea sau preferința pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, sigur după alegerile parlamentare”, a declarat președintele.

Șeful statului a insistat că „Dacian Cioloș ar putea să-și continue foarte bine proiectele importante dacă, acum când ecuația este încă incertă, își declară intențiile de viitor”. „Mai devreme sau mai târziu ar trebui să declare și cu cine vrea să pună în continuare în practică aceste priecte”, a subliniat el.

Klaus Iohannis a reafirmat că după alegerile parlamentare nu va nominaliza persoane independente politic pentru poziția de premier al României. „După alegeri vom avea un guvern politic, asta însemnând că toată lumea va reprezenta un partid. Așa funcționează democrația”, a spus șeful statului.

Întrebat dacă se va contura o majoritate care îl propune pe Cioloș premier, președintele a răspuns: „Atunci probabil poziția mea va trebui să fie cea pe care am avut-o și în 2009”.