Promisiunea halucinantă a ministrului Transporturilor către Tudose. Câți kilometri de autostradă zice Cuc că va „lansa” în 2017

Publicat: 05 07. 2017, 12:51
Actualizat: 07 06. 2018, 07:20

„Am deblocat până acum proiecte de infrastructură care valorează în total 14 miliarde de euro. Lansăm 800 de kilometri de autostrăzi, cu proiectele pe care deja le știți foarte bine, aș menționa Autostrada Sibiu-Pitești (tronsoanele de la capete, loturile 1 și 5), Centura de Sud a Bucureștiului, tronsonul Târgu Mureș – Iași – Ungheni și, integral, Craiova-Pitești”, a declarat Răzvan Cuc, după o vizită pe care premierul Mihai Tudose a efectuat-o la Ministerul Transporturilor.

Răzvan Cuc a mai spus că i-a prezentat premierului un calendar cu vizitele pe care le va efectua la șantierele de autostrăzi și că, în urma vizitelor efectuate în prima jumătate a acestui an, a întâlnit și constructori care nu erau pregătiți corespunzător. „I-am prezentat premierului o listă cu constructorii neserioși, dar și o listă cu contestatarii de meserie. Vom pregăti un proiect de HG (n.n.- un proiect de Hotărâre de Guvern) prin care să eliminăm aceste contestații care ne blochează proiectele ani la rând”, a spus ministrul Transporturilor.

În urma vizitei la minister, premierul Mihai Tudose a precizat că la licitațiile pentru infrastructură „prețul contează prea mult” și „ar trebui să schimbăm ceva în această privință”.

„Acum, prețul contează prea mult, cred că ar trebui să prevaleze calitatea execuției și garanția lucrărilor, poate chiar mai mult decât prețul”, a afirmat premierul.

Referitor la propunerile de preluare a Metrolui bucureștean de la Ministerul Transporturilor la Primăria Capitalei, premierul a precizat că „doamna primar are dreptate când spune că Bucureștiul este totuși capitala țării și motorul economiei”, dar aceste probleme legate de infrastructură „le vom discuta instituțional”.