• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

PSD îl caută pe Geoană să-și plătească elicopterul roșu. Cât a dat fostul candidat pe „taxiul cu elice”. Ponta zice că n-a plătit: „Cineva în partid își bate joc de presă”

PSD îl caută pe Geoană să-și plătească elicopterul roșu. Cât a dat fostul candidat pe „taxiul cu elice”. Ponta zice că n-a plătit: „Cineva în partid își bate joc de presă”
Afacerea "Elicopterul lui Geoană" a intrat în nori. Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, ieri, pentru Gândul, că nu știe să se fi plătit contravaloarea deplasărilor cu elicopterul efectuate de Mircea Geoană în campania electorală, infirmând, astfel, declarațiile date pe surse de lideri ai PSD, care spuneau că această datorie s-a achitat.

Afacerea „Elicopterul lui Geoană” a intrat în nori. Liderul PSD,Victor Ponta, a declarat, ieri, pentru Gândul, că nu știe să sefi plătit contravaloarea deplasărilor cu elicopterul efectuate deMircea Geoană în campania electorală, infirmând, astfel,declarațiile date pe surse de lideri ai PSD, care spuneau căaceastă datorie s-a achitat. „Eu nu știu să fi rezolvat prea multecheltuieli din trecut. Pe mine m-a preocupat să reduc cheltuielile,mă preocupă soarta sediului nostru și activitățile curente.Informațiile pe surse sunt greșite”.

• Surse dinpartid precizaseră agenției Mediafax că datoriile la „Cobrex TransHelicopter” din Brașov, firma care ar fi închriat un „EurocopterAS350 B3”, roșu, cu 5 locuri, fostului lider PSD, Mircea Geoană,pentru campanie, în regim de taxi, ar fi fost plătite, peste rând,în detrimentul achitării chiriei restante, percepute de RAAPPS,pentru sediul din Kiseleff. Ponta susține că nu știe să se fiplătit o astfel de datorie. „Eu sunt interesat, cu prioritate, săplătesc datoriile făcute după 20 februarie”, a spus Ponta pentruGândul.

„Cobrex Trans Helicopter” este în silenziostampa

Dacă au fost plătite sau nu datoriile către „Cobrex TransHelicopter SRL” nu se știe. Conducerea firmei din Brașov nu vrea săcomenteze știrea apărută în presă. „Nu putem discuta despre aceastăsituație”, ne-a declarat reprezentanta firmei. „Nici cât costă,nici la ce cuantum se ridică contravaloarea serviciilor noastre.Dacă vreți să aflați amănunte despre tarif, trimiteți-ne un plan, orută, un număr de persoane, iar noi vă vom face o ofertă”, a maispus aceasta.

A zburat Geoană de 100.000 de euro?

Specialiști din domeniu au declarat pentru Gândul că prețul chirieiunui aparat similar cu cel folosit de Mircea Geoană în campanie seridică la aproximativ 800 de euro fără TVA, iar timpul de așteptarela sol, la aproximativ 200. „În consecință, media unei zilese poate ridica undeva la 2000 de euro. Cu un discount rezonabil de25 la sută, chiria pe zi poate ajunge aproape de 1500 deeuro”, susțin sursele citate.

Dacă luăm în calcul faptul că Mircea Geoană a folosit acestaparat în perioadele mai aglomerate ale campaniilor, începând cualegerile parlamentare din 2008, continuând cu europarlamentareleși încheind cu prezidențialele din 2009, un calcul aproximativconduce la o sumă de aproximativ 100.000 de euro, ceea ce înseamnăo treime din datoria pe care PSD o are față de RAAPPS, pentruchiria sediului din Kiseleff.

Ponta spune că e preocupat de sediu, nu deelicopter

„Eu unul nu am declarat că s-ar fi plătit această datorie și,sincer, cred că cineva din partid își bate joc de presă. Am cititatâtea declarații, pe surse, despre lucruri de care, eu unul, știusigur că nu sunt adevărate, încât încep să cred că cineva o faceintenționat. Iar eu nu vreau să mă asociez acestui demers” adeclarat Ponta pentru Gândul. Liderulsocial-democrat spune că nu știe să se fi rezolvat prea multecheltuieli din trecut. „Pe mine m-a preocupat să reduccheltuielile, mă preocupă sediul nostru și activitățile curente.Informațiile pe surse sunt greșite. M-au preocupat cheltuielile dedupă 20 februarie – acolo vreau să nu avem datorii”. Pentru a intraîn grafic, Ponta spune că, din cei peste 80 de oameni angajați însediul din Kiseleff, acum au mai rămas 15-20, iar cel mai maresalariu este 2000 de lei.

Inchide