PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari

Redactor:
Diana Grigore
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Premierul Viorica Dăncilă va trimite președintelui Klaus Iohannis propuneri de miniștri interimari, ea ezitând să semneze restructurarea Executivului, au declarat pentru Mediafax surse politice.

„Se gândesc cum să procedeze. Unii cer ca votul pentru restructurare să se dea mâine (miercuri – n.r.), pentru că am avea voturile necesare, însă premierul ezită. De principiu, premierul va trimite propuneri pentru interimari, ca Tudorel Toader să plece cât mai repede de la Justiție”, au precizat pentru Mediafax surse politice.

În spațiul public au apărut numele vehiculate pentru preluarea interimatelor celor trei ministere, respectiv Eugen Teodorovici la Fonduri Europene, Ana Birchall la Justiție și Radu Oprea la Românii de Pretutindeni.â

Premierul Viorica Dăncilă va transmite marți seară propunerile pentru miniștrii interimari

Premierul Viorica Dăncilă va transmite marți seară președintelui Iohannis propunerile de numire ca miniștri interimar a Anei Birchall la Justiție, a lui Eugen Teodorovici la Fonduri Europene și a lui Radu Oprea la Românii de Pretutindeni.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă consideră „inacceptabilă și lipsită de fundament” decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerile de numire a noilor miniștri pentru portofoliile Ministerului Justiției, Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, potrivit unui comunicat de presă remis Mediafax.

Totodată, premierul a luat act de decizia președintelui de a nu da curs demisiilor ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, respectiv a ministrului Justiției, Tudorel Toader.

„Sunt un om al dialogului și am încercat, așa cum era și firesc, să am cu președintele Iohannis o discuție premergătoare acestei decizii. Constat, cu regret, că președintele refuză colaborarea instituțională și că, în continuare, prin acțiunile sale încearcă să împiedice buna desfășurare a activității Guvernului României. Din păcate, campania electorală rămâne pentru președintele Iohannis o miză mai importantă decât continuarea activității ministerelor și punerea în aplicare a măsurilor guvernamentale, în beneficiul românilor”, precizează Șeful Executivului.

Guvernul precizează că cele trei propuneri pentru funcțiile de ministru, respectiv Oana Florea, Tit-Liviu Brăiloiu și Eugen Nicolicea respectă toate condițiile prevăzute de Constituția României, republicată, și de legile organice aplicabile, iar persoanele nominalizate nu se află în incompatibilitate, potrivit legislației în vigoare.

Premierul Viorica Dăncilă va transmite marți seară președintelui Iohannis propunerile de numire a vicepremierului Ana Birchall, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului Justiției, a ministrului Eugen Teodorovici, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului Fondurilor Europene și a ministrului Radu Ștefan Oprea, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Inchide