PSD vrea să obțină 35-40% la europarlamentare și funcția de comisar european. „Avem șanse mari dacă Schulz ajunge președintele Comisiei Europene”

Publicat: 05 12. 2013, 13:22
Actualizat: 11 08. 2015, 04:40

Social-democrații au ca țintă pentru alegerile europarlamentare un scor între 35% și 40% și speră ca prin alegerea lui Martin Schulz, actualul președinte al Parlamentului European, în fruntea Comisiei Europene, PSD să dea și comisarul european din partea României. 

„Noi sperăm să obținem între 35 și 40%,  trebuie să arătăm că suntem cel mai mare partid  din România”, a declarat șeful delegației PSD din Parlamentul European, Cătălin Ivan. El și-a manifestat intenția de a candida pentru un nou mandat în PE, dar decizia finală urmează să fie luată în PSD în luna ianuarie.

Purtătorul de cuvânt al PSD a precizat că este posibil ca pe lista social-democraților să se regăsească și un membru UNPR. Pesedistul a spus că nu au existat până în acest moment discuții privind o fuziune între cele două partide în primăvara anului viitor.

Ivan a adăugat că PSD are șansa să dea viitorul comisar european din partea României, dacă Martin Schulz va ajunge președintele CE.

„Nu știu cum va arăta configurația viitorului Parlament European. Noi sperăm ca Martin Schulz să fie viitorul președinte al UE, este un apropiat nu numai al PSD, ci și al României. Cu Martin Schulz avem o șansă mare ca viitorul comisar să fie dat de noi”, a spus Ivan.