Purtătorul de cuvânt al PSD: Dacă Marea Britanie va restricționa accesul românilor pe piața muncii vom reacționa dur în Parlamentul European și vom cere sancțiuni

Publicat: 05 12. 2013, 13:20
Actualizat: 21 05. 2015, 04:08

Purtătorul de cuvânt al PSD, europarlamentarul Cătălin Ivan, susține că social-democrații vor reacționa dur în Parlamentul European dacă Marea Britanie va impune restricții pe piața de muncă pentru români începând cu 2014 și că va cere sancțiuni pentru britanici.

„Dacă Marea Britanie va introduce măsuri suplimentare care să frâneze accesul pe piața de muncă vom reacționa foarte dur, nu doar prin scrisori și interpelări. Comisia Europeană veghează asupra măsurilor pe care le putem lua. Orice încălcare a tratatului duce la măsuri de infringement din partea UE. Niciun stat membru nu poate încălca tratatele”, a subliniat Ivan.

Pesedistul a declarat că românii sunt subiectul unui atac permanent în mass-media britanică, dar și din partea politicienilor din Partidul Conservator.

„Toate argumentele premierului Cameron și ale conservatorilor cad din moment ce se bazează pe informații false și exagerate de cele mai multe ori. Marea Britanie se plasează în afara UE dacă impune aceste restricții, ne luptăm pentru drepturile românilor care doresc să muncească în Marea Britanie, sunt cetățeni europeni cum drepturi depline”, a spus Ivan.