RADU VASILE A MURIT. Băsescu: „A fost un prim-ministru bun pe care România l-a avut într-o perioadă extrem de grea”

Publicat: 03 07. 2013, 13:19
Actualizat: 03 07. 2013, 23:05

Înainte de a pleca la Berlin, președintele Traian Băsescu și-a arătat „regretul profund și compasiunea” după anunțul că fostul premier Radu Vasile a încetat din viață în această dimineață.

„A fost un prim-ministru bun pe care România l-a avut într-o perioadă extrem de grea. A fost un om care a marcat epoca lui, dar și ce a urmat după el, prin curajul de a spune „da” unor miniștri care îi propuneau proiecte.  A fost o perioadă în care ne puneam problema dacă România intră în încetare de plăți sau nu și cu toate acestea a găsit curajul să spună „da” unor proiecte necesare”, a spus Băsescu, fost ministru al Transporturilor în guvernarea Vasile.

Lui Radu Vasile, spune actualul președinte, i se datorează, printre altele, reabilitarea rețelei de drumuri naționale din România, decisă într-o perioadă de criză financiară. „Reabilitarea drumurilor naționale existente. Chiar deacă azi vrem toți autostrăzi, drumurile naționale ale României, făra aprobarea lui Radu Vasile, ar fi rămas ca înainte de Revoluție”, susține Băsescu.

Radu Vasile, fost premier al României între 1998 și 1999, a murit în această dimineață, la vârsta de 71 de ani, după o luptă de câțiva ani cu cancerul. Liderul PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a confirmat informația pentru gândul, adăugând că, la rândul său, a fost anunțat de apropiați ai familiei că fostul premier a încetat din viață în jurul orei 4.00, acasă.

Radu Vasile suferea de cancer la colon, urma un tratament în Israel și suferise deja o intervenție chirurgicală în urmă cu trei ani.