Raed Arafat a refuzat, din nou, să fie ministrul Sănătății

Publicat: 27 02. 2014, 08:36
Actualizat: 20 03. 2015, 09:19

După demisia lui Eugen Nicolăescu, premierul Victor Ponta i-a propus astăzi postul de ministru al Sănătății lui Raed Arafat. Acesta l-a refuzat însă invocând faptul că a preluat recent Departamentul pentru Intervenții din MAI în care dorește să rămână.

„L-am rugat încă o dată să fie ministrul Sănătății și m-a refuzat. Poate nu-i rău, dar ar fi fost un ministru al Sănătății foarte bun”, a relatat Ponta discuția din această după-amiază cu Arafat. Ponta i-a propus secretarului de stat aceeași poziție și în Guvernul Ponta 1, însă Arafat a acceptat doar un interimat.

Un alt ministru pe care Ponta spune că și-l dorește din nou în Guvern este prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, dând însă șanse minime acestui scenariu. „Pot să vă spun că mi-aș dori, dar nu cred că se va întâmpla”, a anticipat el.

În linii mari, Guvernul Ponta 3 va avea o structură similară celui actual, premierul avansând însă și oficial varianta ca fiecare dintre partidele componente să aibă câte un vicepremier. „Cred că e nevoie, într-un an cu două rânduri de alegeri, pentru mine e foarte important ca toate partidele să aibă o reprezentare clară în Guvern, dacă se poate și la nivel de viceprim-ministru pentru ca nimeni să nu poată spune la o oră după ședința de Guvern „eu nu am fost de acord””, s-a justificat el.