Raluca Turcan: Marga a primit o răsplată generoasă pentru faptul că a fost un soldat credincios al USL

Publicat: 12 09. 2012, 16:43
Actualizat: 02 02. 2019, 06:20

Vicepreședintele PDL Raluca Turcan a criticat, miercuri, desemnarea lui Andrei Marga în fruntea Institutului Cultural Român, arătând că la ICR a fost numit un om politic care de fapt a primit „o răsplată generoasă” pentru că a fost ca ministru de Externe un „soldat credincios” al USL.

Turcan a spus, la o conferință de presă, că ICR a fost politizat total și că Andrei Marga a fost numit de Senat în fruntea Institutului în absență și fără ca măcar să fie audiat de comisia de specialitate.

„Această manieră de a desemna președintele la ICR arată disprețul USL față de o instituție care trebuie să promoveze cultura românească în lume, în fruntea ICR a fost numit un om politic care de fapt a primit o răsplată generoasă pentru faptul că a fost ca ministru de Externe un soldat credincios al coaliției USL care l-a propus”, a arătat Turcan.

Fostul ministru de Externe Andrei Marga a fost votat, marți, de plenul Senatului, la șefia Institutului Cultural Român (ICR), fără a fi audiat în comisia de cultură. Numirea lui Andrei Marga a fost aprobată de Senat cu 50 de voturi „pentru”, 26 „împotrivă” și 5 abțineri.

Audierea fostului ministru Andrei Marga pentru șefia Institutului Cultural Român, care trebuia să aibă loc marți dimineață, a fost amânată, senatorii din comisiile de cultură și politică externă fiind anunțați prin SMS, potrivit unor surse parlamentare Marga fiind plecat din țară.

Senatorul PSD Georgică Severin a declarat pentru MEDIAFAX că în cursul dimineții a primit un SMS prin care era anunțat de amânarea audierilor pentru conducerea ICR, fără a se preciza o altă dată sau motivul suspendării ședinței.

Potrivit unor surse parlamentare, fostul ministru Andrei Marga era plecat din țară, el nefiind anunțat despre aceste audieri în comisiile de specialitate ale Senatului.