Ramona Mănescu propusă la Ministerul de Externe, Nicolae Moga, la Interne, Mihai Fifor, vicepremier

Publicat: 15 07. 2019, 17:11

„Am spus colegilor din CEx că avem două portofolii de vicepremier la care trebuie să facem nominalizări, cel pe Parteneriate Strategice că încă 6 ministere, le-am făcut o evaluarea. Am propus schimbare ministrului Carmen Dan cu senatorul Nicolae Moga, de la Cosntanța, am luat act de a schimba la MAE pe dl Teodor Meleșcanu cu Ramona Mănescu, am propus pe Mihai Fifor pentru funcția pe Parteneriate Strategice”, a anunțat Viorica Dăncilă.

Pentru vicepremier pe probleme economice interimatul se fifalizează la jumătatea lunii august. „Vom avea o nouă discuție legată de acest portofoliu și bineînțeles de ministerele aflate în evaluare”, a mai completat Dăncilă.

Carmen Dan și-a anunțat demisia cu câteva minute înainte de ședința Comitetului Executiv de luni. Nicolae Moga, propunerea de la Interne, este senator de Constanța în legislaturile 2008-2012, 2012-2016 și 2016-2020. În a doua legislatură, a ocupat și funcția de vicepreședinte al Senatului în Biroul Permanent.

Ramona Mănescu s-a alăturat ALDE în anul 2017. Anterior, aceasta a deținut funcția de ministru al Transporturilor, în guvernarea Ponta. Europarlamentar din anul 2007, Ramona Mănescu a fost coordonator în Comisia pentru Dezvoltare Regională și membru supleant în Comisia pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale.