VIDEO | Rareș Bogdan: România are nevoie de planul Anghel Saligny. El nu prevede finanțări doar pentru comunitățile conduse de primari liberali

Publicat: 24 08. 2021, 23:11
Actualizat: 25 08. 2021, 08:20

This browser does not support the video element.

Europarlamentarul Rareș Bogdan, a declarat luni seară la B1 TV că programul Anghel Saligny (PNDL 3), trebuie susținut de întreaga coaliție de guvernare și le sugerează celor de la USR PLUS să renunțe la condițiile pe care aceștia le pun pentru a trece acest proiect, precizând că „România are nevoie de acest plan de dezvoltare”.

„Ce știu eu este că România are nevoie de acest plan de dezvoltare Anghel Saligny, care are și un nume atât de frumos, e omul care a făcut practic cel mai lung pod din Europa la vremea lui, a căror lucrări au fost fotografiate de tânărul Brătianu, apropo de asta, pentru că pe atunci politicienii și oamenii puternici din țara aceasta nu își angajau copiii în companii de stat când veneau de la studii, ci îi trimiteau la munca de jos, dar asta e altă discuție, poate o purtăm la un moment dat dacă vrem să schimbăm cu adevărat țara asta”, a declarat eurodeputatul PNL.

Rareș Bogdan a subliniat că  importanța implementării planului Anghel Saligny este pentru dezvoltarea comunităților locale și dă asigurări că nu doar primăriile conduse de primari PNL vor beneficia de finanțări prin acest program.

„El nu prevede finanțări doar pentru comunitățile conduse de primari liberali, cele 1.270 de primării liberale din 2.880 de comune, respectiv 300 de orașe, ci privesc finanțări pentru toate unitățile administrativ-teritoriale care au proiecte valide care nu pot fi finanțate prin fonduri europene, atât primăriile liberale, cele 1.270, cât și primăriile UDMR, 199, primăriile USR-PLUS, 68, primăriile PSD, 1.500, cele 17 consilii județene conduse de liberali, cele 20 de consilii județene conduse de președinți PSD sau cei patru UDMR, sau primari independenți că avem și așa ceva”, a explicat liberalul.

Eurodeputatul l-a dat drept exemplu pe Emil Boc, primarul Clujului, care a reușit cu ajutorul fondurilor europene să transforme comunitatea de la Cluj, făcând din acest oraș un pot foarte atractiv atât pentru investitori cât și pentru cetățeni, iar acest lucru nu a fost făcut numai pentru alegătorii PNL, ci pentru toată populația.

„Astăzi, Clujul e un pol care atrage oameni din toată țara, care își doresc să trăiască într-un oraș modern, într-un oraș modernizat pe bani europeni. Ei, bine, acolo nu s-a uitat Emil Boc că trebuie să facă asta doar pentru cei care votează PNL sau doar pentru cei care l-au votat, a făcut-o pentru toți cetățenii și inclusiv pentru cei care vin în Cluj la studii sau cu afaceri. Cred că nu ar trebui puse aceste condiționalități, și le-o spun cu toată deschiderea colegilor mei din USR-PLUS”, a adăugat prim-vicepreședintele PNL.