Război în PSD – un apropiat al lui Ion Iliescu le cere demisia lui Ilie Sârbu, socrul lui Ponta, și Ioan Rus. Sârbu descrie situația: „Fiecare are un conflict personal cu celălalt”

Publicat: 18 11. 2014, 15:11
Actualizat: 22 03. 2019, 08:12

Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, a descris situația din partid după ce Victor Ponta a pierdut alegerile prezidențiale: „fiecare are un conflict personal cu celălalt”. Declarația lui Sârbu vine ca un răspuns după ce i s-a cerut demisia de către senatorul PSD, Șerban Nicolae, un apropiat al lui Ion Iliescu. Cu o zi înainte, vicepreședintele PSD, Robert Negoiță, a cerut retragerea PSD de la guvernare, iar Marian Vanghelie și Dan Șova, recent suspendați din partid, au cerut demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte executiv al partidului. Victor Ponta a cerut o perioadă de liniște în partid, în timp ce Dragnea a amenințat că la viitorul Comitet Executiv al PSD vor putea apărea excluderi.

„Locul lui Ioan Rus și al lui Ilie Sârbu nu e în Partidul Social Democrat. Ei nu sunt de stânga și nu pot reprezenta vreodată social – democrația transilvăneană”, este mesajul postat pe contul său de Facebook de Șerban Nicolae, care nu uită să amintească că cei doi au fost în spatele înfrângerii lui Ion Iliescu la Congresul PSD din 2005.

Atacul lui Șerban Nicolae nu a rămas fără replică din partea lui Ilie Sârbu.

„Veți constata că nu au o bază serioasă. Fiecare are un conflict personal cu celălalt , și Șova cu, cum îl cheamă, cu Liviu Dragnea, acum asta trebuie să facem noi? Și în Parlament avem alte probleme de rezolvat, stăm noi să ne decontăm micile noastre neînțelegeri sau insatisfacții”, a fost mesajul lui Sârbu.

Social-democratul a precizat că Congresul va fi „cel mai probabil în luna februarie”, el respingând ideea lui Ion Iliescu privind convocarea unui Congres extraordinar în care să fie analizate rezultatele de la prezidențiale.

„Nu facem noi Congres că ne dorim noi acum să facem congres”, a fost poziția lui Sârbu.

Criza apărută în interiorul PSD după pierderea alegerilor prezidențiale a început prin atacuri directe între liderii partidului.