Reacția lui Iohannis după atacul de la München: Astfel de crime pline de lașitate trebuie pedepsite cu maximă severitate

Publicat: 23 07. 2016, 01:30
Actualizat: 11 10. 2016, 13:23

„Gândurile mele se îndreaptă acum către familiile și apropiații celor care și-au pierdut viața sau au fost răniți în atacul îngrozitor de la Munchen. Solidaritate față de Germania”, a scris președintele Klaus Iohannis, într-o postare pe contul său de Twitter, în limba engleză.

„Condamn cu fermitate atacul armat care a avut loc în această seară, la München. Din păcate, oameni nevinovați cad în continuare victime violenței extreme și complet nejustificate. Astfel de crime pline de lașitate trebuie pedepsite cu promptitudine și cu maximă severitate. Sunt necesare noi eforturi ale comunității internaționale pentru a crește capacitatea de prevenție și de acțiune, cu folosirea tuturor mijloacelor disponibile, care pot fi utilizate”, a scris Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Președintele a menționat că în acest moment se fac toate demersurile pentru a stabili dacă există cetățeni români care se aflau la fața locului și că se află în permanent contact cu autoritățile.

„Gândurile mele se îndreaptă acum spre familiile și apropiații celor care și-au pierdut viața sau au fost răniți. Sunt în legătură cu autoritățile române competente, care depun toate eforturile pentru a afla dacă printre victime sunt și cetățeni români și a acorda asistență necesară, dacă este cazul”, a adăugat Iohannis.

Poliția germană a confirmat până la această oră un bilanț de nouă morți în atacul de la centrul comercial Olympia din orașul Munchen, unde un bărbat a deschis focul. Forțele de ordine fac acum verificări pentru a stabili dacă unul dintre cadavre aparține unui preuspus atacator. Multe dintre străzile din oraș sunt blocate, iar transportul în comun a fost suspendat pe numeroase linii.