Reacția lui Ponta când a fost întrebat dacă interdicțiile din statutul PSD îi vor fi aplicate și lui Șova

Publicat: 18 03. 2015, 09:16

Comisia de statut a PSD a definitivat, marți, propunerile de modificare a statutului partidului, care includ și amendamentul liderului social-democrat, Victor Ponta, conform căruia membrii de partid aflați în cercetare penală pentru corupție nu mai pot ocupa demnități publice sau funcții politice.

Întrebat de presă, după ședința de la PSD, ce se va întâmpla cu Dan Șova în urma modificărilor la statut, Ponta a răspuns : „Dacă adoptăm niște reguli, regulile sunt pentru toți. Regulile se vor aplica de la președintele partidului până la membrul care s-a înscris azi în partid”.

Procurorul șef al DNA a trimis procurorului general al Parchetului instanței supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta să încuviințeze reținerea și arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Șova, pentru trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu.

Marți, Șova și-a consultat dosarul la Comisia juridică din Senat, timp de mai multe ore, precizând că acuzațiile care i se aduc sunt neîntemeiate.

Comisia juridică a Senatului se va pronunța prin vot, miercuri, la ora 13.00, asupra cererii DNA privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova, a anunțat președintele comisiei Cătălin Boboc. El a spus că, după ce va fi întocmit raportul comisiei, acesta va fi depus luni la Biroul Permanent, care va decide când va intra în dezbaterea plenului Senatului.