Reacția lui Ponta, după ce a fost huiduit la Iași

Publicat: 24 01. 2015, 15:25

Victor Ponta a spus că PSD s-a ținut de cuvânt și nu a politizat manifestările organizate la Iași de Ziua Unirii, precizând că nu are rost ca sărbătorile să fie transformate în bătălii politice.

Ponta a fost întrebat de jurnaliști cum comentează faptul că a fost huiduit în Piața Unirii, după ce cu o zi în urmă premierul spusese, tot la Iași, că a avut o discuție cu liderul local PNL Cristian Adomniței și că a primit asigurări că „va fi liniște la Iași”.

„Noi ne-am ținut de cuvânt, noi ne ținem întotdeauna de cuvânt și o să vedeți că întotdeauna noi cei de la PSD suntem de părere că sărbătorile sunt sărbători. Nu are rost să le transformăm în bătălii politice. Restul, păcatul lor să fie”, a declarat Ponta.

Premierul Victor Ponta a fost huiduit, sâmbătă, la începutul discursului rostit în Piața Unirii din Iași cu prilejul Unirii Principatelor Române.

Totodată, el a fost apostrofat de mai mulți ieșeni, dar și aplaudat, pe traseul dintre Piața Unirii și Biserica „Trei Ierarhi”.

La ieșirea din Biserica „Trei Ierarhi”, premierul Ponta a fost așteptat de câteva zeci de ieșeni, iar unul dintre cei prezenți l-a rugat să se oprească pentru a-i face o fotografie.

Premierul s-a întors către persoana respectivă, iar după ce l-a fotografiat, ieșeanul i-a spus lui Ponta: „Ești mai frumos ca Mickey Mouse”, moment în care personalitățile aflate lângă premier au început să râdă.

Președintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta, mai mulți miniștri și parlamentari au participat, sâmbătă, la manifestările prilejuite de Ziua Unirii Principatelor de la Iași, la care au asistat câteva mii de persoane.